Brak powiadomień z aplikacji Kia Access dla użytkownika/kierowcy dodatkowego | Kia EV Forum
Kia EV Forum banner

Brak powiadomień z aplikacji Kia Access dla użytkownika/kierowcy dodatkowego

8K views 10 replies 8 participants last post by  EandJ2025  
#1 ·
Witajcie wszyscy. Używam aplikacji Kia Access od kilku tygodni bez problemów. Poprosiłem żonę o założenie konta i dodałem ją jako drugiego kierowcę. Mogła korzystać z aplikacji Kia Access na swoim telefonie, używając swojego loginu, ale zauważyliśmy, że nie otrzymuje żadnych powiadomień dotyczących odblokowanych drzwi, które ja otrzymuję. Jeśli wyda zdalne polecenie samochodowi, otrzymuje powiadomienia po zakończeniu polecenia. Sprawdziliśmy jej ustawienia aplikacji/powiadomień i są one identyczne z moimi. Czy powiadomienia dotyczące stanu samochodu są wysyłane tylko do głównego kierowcy? Czy ktoś zaobserwował zachowanie, które różni się od tego, co widzimy? Dzięki.

#3 ·
Miałem ten sam problem, a wsparcie Kia nie było pomocne. Skończyło się na tym, że zarówno ja, jak i moja żona, logowaliśmy się za pomocą konta głównego. To rozwiązało problem.
Dzięki, rozważałem to jako obejście. I dzięki za potwierdzenie, że prawdopodobnie nie zrobiłem nic złego, konfigurując jej konto.

#4 ·
Dodatkowy sterownik wydaje się być nową funkcją, więc rozumiem, dlaczego może to być problem. Jak oboje rozwiązujecie problem "jedna osoba się loguje, druga zostaje wylogowana" przy udostępnianiu jednego konta? To właśnie powstrzymało mnie/moją żonę przed używaniem go w ten sposób w zeszłym roku.

#9 ·
Dodatkowy kierowca wydaje się być nową funkcją, więc rozumiem, dlaczego może to być problem. Jak oboje rozwiązujecie problem "jedna osoba się loguje, druga zostaje wylogowana" przy udostępnianiu jednego konta? To właśnie powstrzymało mnie/moją żonę przed korzystaniem z niego w ten sposób w zeszłym roku.
Próbowałem dziś wieczorem zalogować ją na jej telefonie za pomocą mojego konta i napotkałem ten sam problem. Nie widzę sposobu, abyśmy oboje byli zalogowani na to samo konto w tym samym czasie.

#5 ·
Zamiast korzystać z funkcji/opcji Kierowca dodatkowy, spróbuj może tej metody (możesz usunąć profil Kierowcy dodatkowego przed podjęciem próby): ------------- Po pobraniu aplikacji Kia Access, drugi kierowca musi zarejestrować konto w Kia. Kiedy Kia poprosi drugiego kierowcę o wprowadzenie numeru VIN, kliknij Pomiń. Pierwszy kierowca otwiera następnie aplikację Kia Access i klika [ … WIĘCEJ], [Zarządzaj wszystkimi pojazdami], [Dodatkowi kierowcy], [Dodaj kierowcę]. Wprowadź adres e-mail drugiego kierowcy, który właśnie został zarejestrowany; wyraź zgodę na udostępnianie. Drugi kierowca zobaczy w aplikacji przycisk akceptacji udostępniania. W aplikacji drugiego kierowcy wyświetli się „Trwa łączenie”, nawet po potwierdzeniu połączenia w aplikacji pierwszego kierowcy. Pozostaje to nawet po ponownym uruchomieniu aplikacji i telefonu drugiego kierowcy. Drugi kierowca otwiera aplikację, wylogowuje się z niej, a następnie loguje ponownie. „Połączenie potwierdzone” Obaj kierowcy mają teraz dostęp do aplikacji EV6. ------- Spróbuj tego i sprawdź, czy umożliwi to obu kierowcom otrzymywanie powiadomień. Czytałem, gdzie OP wskazał, że jego żona utworzyła własne konto, ale może chcesz sprawdzić, czy wykonała drugi krok (pomiń żądanie wprowadzenia numeru VIN). Zauważ, że ta metoda nie wymaga użycia/konfiguracji funkcji „Dodaj kierowcę dodatkowego” w aplikacji Kia Access.

#8 ·
Zamiast używać funkcji/opcji Dodatkowy kierowca, spróbuj może tej metody (możesz usunąć profil Dodatkowego kierowcy przed podjęciem próby):

-------------
Po pobraniu aplikacji Kia Access, drugi kierowca musi zarejestrować konto w Kia.

Kiedy Kia poprosi drugiego kierowcę o wprowadzenie numeru VIN, kliknij pomiń

Pierwszy kierowca otwiera następnie aplikację Kia Access i klika [… WIĘCEJ], [Zarządzaj wszystkimi pojazdami], [Dodatkowi kierowcy], [Dodaj kierowcę]

Wprowadź adres e-mail drugiego kierowcy, który właśnie został zarejestrowany; wyraź zgodę na udostępnianie

Drugi kierowca zobaczy w aplikacji przycisk akceptacji udostępniania.

W aplikacji drugiego kierowcy wyświetli się „Łączenie w toku”, nawet po stwierdzeniu potwierdzenia połączenia w aplikacji pierwszego kierowcy. Pozostaje to nawet po ponownym uruchomieniu aplikacji i telefonu drugiego kierowcy.

Drugi kierowca otwiera aplikację, wylogowuje się z aplikacji, a następnie loguje się ponownie. „Połączenie potwierdzone” Obaj kierowcy mają teraz dostęp do aplikacji EV6.
-------

Spróbuj to zrobić i zobacz, czy obaj kierowcy mogą otrzymywać powiadomienia. Czytałem, że OP wskazał, że jego żona utworzyła własne konto, ale może chcesz sprawdzić, czy wykonała drugi krok (pomiń żądanie wprowadzenia numeru VIN). Zauważ, że ta metoda nie wymaga użycia/konfiguracji funkcji „Dodaj dodatkowego kierowcę” w aplikacji Kia Access.
Czuję, że to proces, którego użyłem za pierwszym razem, ale przeszedłem przez to krok po kroku i skończyłem z tym samym zachowaniem, które zauważono w moim pierwszym poście :confused: A moja żona jest nadal wymieniona jako dodatkowy kierowca w aplikacji.

#7 ·
Drugi kierowca nie może nawet korzystać z niektórych ważnych funkcji... na przykład, gdy próbuję zażądać zdjęcia 360 stopni... poinformuje mnie, że to zrobił, ale tak naprawdę nic się nie dzieje. Tylko główny kierowca może zapisać zdjęcia 360..
Tak, to naprawdę frustrujące, że jako drugi kierowca mogę zażądać zdjęcia 360 stopni, ale muszę zalogować się na konto mojej żony, aby je zobaczyć. I nie wspominając już o tym, jak trudno jest pobrać te zdjęcia lub je usunąć.