Konwersja reflektorów: Reflektory północnoamerykańskie na projekcję matrycową 🔦 | Page 17 | Kia EV Forum
Kia EV Forum banner
321 - 336 of 337 Posts
Jeszcze jeden NA EV6 'naprawiony' :love:

Moduł IFS utknął w urzędzie celnym :rolleyes:, więc na razie są (wciąż) naiwne. Chociaż poprowadziłem wiązkę przewodów zarówno dla AHLS, jak i tylnych lamp EU z dynamicznymi kierunkowskazami. Będę kontynuował porównania jazdy nocą przed i po przybyciu IFS (np. proste, zakrzywione, pochylone drogi).

Profesjonalna wskazówka dotycząca prowadzenia tylnej wiązki przewodów: użyj nawlekacza do sznurka. Użyłem go do przeciągnięcia przewodów przez przepust w grodzi i w dół do miejsca instalacji AHLS. Ta sztuczka zminimalizowała ryzyko uszkodzenia istniejących przewodów, ponieważ jest to narzędzie nylonowe i obiektywnie przyspieszyła modernizację. (Poprowadzenie dodatkowej wiązki zajęło mi mniej czasu niż cała praca z przodu.)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy zbudowali to bogactwo wiedzy, wspierając nas nowicjuszy ❤❤❤

Powiedziałbym, że zdecydowanie warto, ale jednocześnie nie jest to absolutnie zmieniające życie. Fajnie jest widzieć, jak omiatają samochody. Czuję, że światła EV6 nie są tak jasne, jak powinny być.

Powiedziałbym, że zdecydowanie warto, ale jednocześnie nie zmienia to absolutnie życia. Fajnie jest widzieć, jak omiatają samochody. Uważam, że światła EV6 nie są tak jasne, jak powinny być.
Czy uważasz, że jasność może spadać z powodu termiki, czy jest z natury niska? Jakby mogło się przydać jeszcze trochę n więcej watów lumenów?

Wygląda świetnie! Nadal chcę zrobić pełną konfigurację matrycy, ale jestem bardzo zadowolony z "prowizorycznych" świateł projektora przez ostatnie półtora roku.
Dzięki! Byłem zaniepokojony od czasu ich przybycia. Strona pasażera była otwarta - ale przebudowana i uszczelniona naprawdę dobrze - prawdopodobnie w celu wymiany czegoś. Na szczęście oba w pełni działają i są doskonałym ulepszeniem.

Nie mogę się doczekać, aż będę miał adaptacyjne światła, ponieważ moje lokalne drogi są nieoświetlone, kręte i leśne. Szczerze mówiąc, prowadzenie kabli nie było takie straszne, jak myślałem. To samo z zderzakiem i lampami, szczerze mówiąc, zajęło to około dwóch godzin od początku do końca.

Czy uważasz, że jasność może spadać z powodu termiki, czy jest z natury niska? Na przykład, czy mogłoby to działać z kolejnym n więcej watów lumenów?
Z natury niska ze względu na konstrukcję.

Moja największa skarga na fabryczne reflektory dotyczyła szerokości. Zarówno światła mijania, jak i drogowe miały ledwie akceptowalną ilość światła, ale były niebezpiecznie wąskie. Projektory są lepsze, ale jak powiedział Kyle - nie zmieniają życia. Szacuję, że są może o 20-30% szersze? Światła drogowe są prawdopodobnie podobnie szersze, ale znacznie jaśniejsze niż reflektory OE. IFS jest świetny do wielu nocnych jazd po drogach, które lubię robić, ale wydaje się, że nie aktywuje się tak często, jak zwykłe światła drogowe "auto". Myślę, że to tylko dlatego, że kamera musi widzieć, co jest oświetlane przez każdą diodę LED w matrycy, aby mogła wyłączyć odpowiednie. Jeśli w danym obszarze jest zbyt jasno, nie może zobaczyć, co oświetlają diody LED matrycy i po prostu je wyłącza. Powiedziawszy to, wciąż cieszę się, że zrobiłem ulepszenie i cieszę się, że zrobiłem IFS. Uwielbiam patrzeć, jak diody LED włączają się i wyłączają, gdy samochody pojawiają się i znikają z pola widzenia, i jak oświetlają wszystko wokół samochodów przede mną, nie świecąc nigdy w ich samochody. Mój samochód ma teraz akceptowalne oświetlenie (choć wciąż nie tak dobre jak moje poprzednie dwa niemieckie samochody) i czuję się przez to bezpieczniej. Aha, a jeśli chodzi o AHLS - meh. Działa, ale nie tęskniłbym za nim, gdyby go nie było, a IFS będzie działać w 100% dobrze bez niego. Nie zmienia wysokości podczas pokonywania dołków lub wzniesień na drodze, po prostu nieznacznie je obniża, jeśli samochód jest mocno obciążony, lub podnosi, jeśli jest rozładowany. Nie robi nawet fajnego testu automatycznego poziomowania, który robią inne marki po włączeniu samochodu. :LOL:

Nie jestem pewien. Wydają się być reflektorami projekcyjnymi.

Większe pytanie: czy masz źródło wtyczki 20-pinowej(MG657201-5)? Możesz kupić światła, ale wtedy nie będziesz mógł ich używać... chyba że możesz zrobić własną wtyczkę.
W końcu miałem trochę wolnego czasu, aby zainstalować zakupione reflektory 92101CV1. Sekwencyjne kierunkowskazy i animacja powitalna zostały przetestowane i działają zgodnie z przeznaczeniem. Teraz muszę tylko poprowadzić ostatnie okablowanie do kabiny i wszystko będzie gotowe.

Cześć kyle11111, chociaż mam leasing, mam już dość reflektorów i chcę je ulepszyć. Prawie nic nie widzę w nocy, zwłaszcza gdy samochód jest obniżony. Czy wiesz, czy te moduły i funkcje adaptacyjne będą działać z Wind w porównaniu do GT-Line, ponieważ nie jestem pewien, czy kamera ADAS jest inna? Czy są jakieś różnice między reflektorami EU i Kor poza funkcją powitalną do celów tego moda?
Z całą pewnością mogę powiedzieć, że te ulepszenia działają w Wind. Oto link do mojej modernizacji, a także zdjęcie odcięcia.

W akcji

Image

Cześć wszystkim! Niedawno kupiłem ev6, powiedzcie mi proszę, czy światło reflektorów matrycowych Euro-Koreańskich jest takie samo czy gorsze niż w modelach 3/y? Mój stary model s z 2012 roku świeci lepiej niż Kia, a model y mojej żony świeci znacznie jaśniej niż Kia, jakby w ogóle nie miał światła! Chcę poprawić to światło.

Czy osoby, które używały wiązki przewodów OEM z rynku światowego, mogłyby udostępnić numer części? Próbuję zdobyć taką z uszkodzonego egzemplarza lub gdzie jest na sprzedaż, ale wciąż ponoszę porażkę, jeśli chodzi o sprawdzenie, czy jest odpowiednie złącze reflektora.

Dla tych, którzy używali przedniej wiązki przewodów OEM/wiązki z rynku światowego, czy możesz udostępnić numer części? Próbowałem zdobyć jeden z uszkodzonego urządzenia lub gdzie jest jeden na sprzedaż, ale wciąż ponoszę porażkę, jeśli chodzi o zobaczenie, że jest odpowiednie złącze reflektora i zaczynam myśleć, że mogę patrzeć na niewłaściwy numer części (91890CV430 i inne z wariantami ostatnich trzech cyfr) Oczywiście znalazłem kilka innych złączy, w zakresie 350-450 $ za parę.
Nie znam numeru części, ale @128kil0 kupił wiązkę przewodów na eBayu (dwa strony wstecz). Może ten właściciel może pomóc Ci znaleźć jeden.

Innym sposobem jest skontaktowanie się z re-shipperem w Korei i poproszenie go o spróbowanie namierzenia dla Ciebie zestawu, tylko wtyczki wiązki przewodów, ale może całości. Miałem kiedyś dodatkowy zestaw i to zrobiłem.

Inne źródło i numer części dla 20-pinowych złączy - findpigtails.com / G56D20

Też schrzaniłem i zamówiłem to, co myślałem, że jest pojedynczym reflektorem z naver, okazało się, że to cały zestaw. 🤬 Jeśli ktoś z was szuka reflektora po stronie kierowcy i chce zaoszczędzić kilka dolców, wyślij mi wiadomość.

321 - 336 of 337 Posts