Jako wczesny użytkownik EV6 w Kanadzie - i pochodzący z Stingera, byłem i nadal jestem rozczarowany jakością tych reflektorów w naszych samochodach za ponad 65 000 dolarów.
Zrobiłem tutaj badania na temat innych osób w Ameryce Północnej, które mają ten sam problem, a intencją tego posta nie jest rozpoczęcie kolejnego wątku skarg, ale raczej znalezienie i zebranie wymaganych informacji, aby potencjalnie zmodernizować samochody północnoamerykańskie do projektorów w porównaniu z ponurymi reflektorami.
Kilka celów:
Do tej pory wiem:
Jeśli któryś z was, Europejczyków, którzy mają światła matrycowe, mógłby pomóc w zdjęciach obudów, układu pinów i potencjalnie numerów części, byłoby wspaniale.
PS Wiem, że istnieje wiele ofert na eBay ze światłami matrycowymi na sprzedaż, skontaktowałem się ze sprzedawcami, aby zebrać więcej informacji, ale są one albo nieaktywne, albo oszustwami, ponieważ nie odpowiedzieli jeszcze na moje wiadomości w ciągu ostatnich kilku miesięcy.
Zrobiłem tutaj badania na temat innych osób w Ameryce Północnej, które mają ten sam problem, a intencją tego posta nie jest rozpoczęcie kolejnego wątku skarg, ale raczej znalezienie i zebranie wymaganych informacji, aby potencjalnie zmodernizować samochody północnoamerykańskie do projektorów w porównaniu z ponurymi reflektorami.
Kilka celów:
- Dowiedzieć się o różnicach między pinami i punktami połączeń między dwiema wariantami reflektorów,
- Dowiedzieć się, czy są one typu plug and play, czy nie (widziałem tu wiele spekulacji)
- Jeśli tak lub nie, dowiedzieć się, jak my, Amerykanie z Północy, możemy potencjalnie ulepszyć te straszne światła.
Do tej pory wiem:
- Samochody północnoamerykańskie mają 14-pinowe połączenie z jednostką reflektora. Spojrzałem na tył moich jednostek reflektorów i policzyłem liczbę przewodów.
- Wiem o TSB, aby wycelować reflektor wyżej i już to zrobiłem, ponieważ niektóre samochody (szczególnie wcześniejsze jednostki) nie miały tego zrobionego przez dealera
Jeśli któryś z was, Europejczyków, którzy mają światła matrycowe, mógłby pomóc w zdjęciach obudów, układu pinów i potencjalnie numerów części, byłoby wspaniale.
PS Wiem, że istnieje wiele ofert na eBay ze światłami matrycowymi na sprzedaż, skontaktowałem się ze sprzedawcami, aby zebrać więcej informacji, ale są one albo nieaktywne, albo oszustwami, ponieważ nie odpowiedzieli jeszcze na moje wiadomości w ciągu ostatnich kilku miesięcy.