Nowa aktualizacja oprogramowania 2025 | Page 2 | Kia EV Forum
Kia EV Forum banner
21 - 40 of 41 Posts
Udało mi się zaktualizować mój, rozpakowując pliki i usuwając pliki archiwum/zip na pendrive za pomocą komputera przed przeniesieniem usb do samochodu.

Aktualizacja zajmuje trochę czasu. Włączyłem tryb serwisowy w samochodzie i zostawiłem go na około 2 godziny.
Może robię coś źle... czy ktoś mógłby udostępnić zawartość?

Pobierz aktualizację na pamięć USB. Następnie otwórz pamięć USB w Eksploratorze plików na komputerze. Rozpakuj wszystkie spakowane foldery do nie zarchiwizowanych folderów, zachowując nazwy folderów i zawartość w stanie nienaruszonym. Następnie usuń oryginalne zarchiwizowane foldery zip, wysuń pamięć USB i zabierz ją do samochodu, uruchom aktualizację i przełącz samochód w tryb serwisowy i poczekaj około 2 godzin. Pozdrowienia dla autora tego rozwiązania. Tim

Dobrze, udało mi się rozwiązać problem i właśnie ukończyłem aktualizację w moim samochodzie. Zrobiłem to w ten sposób. Kiedy pobierasz oprogramowanie na pendrive, wszystko musi być w głównym katalogu USB, a nie w folderze. Zauważysz, jak na zdjęciu poniżej, że jest chyba 16 skompresowanych/zarchiwizowanych folderów. Wyodrębnij je pojedynczo do każdego folderu, skopiuj te nowo wyodrębnione 16 folderów na pendrive i teraz usuń oryginalne 16 skompresowanych/zarchiwizowanych folderów z pendrive'a. Wydaje się, że samochód nie rozpoznaje tych skompresowanych/zarchiwizowanych folderów, więc po ich wyodrębnieniu samochód może je teraz odczytać. Następnie przejdź do aktualizacji za pomocą pendrive'a w samochodzie. Mam nadzieję, że to pomoże.
View attachment 26473
Dzięki za te informacje. Udało mi się po kilku próbach. Musiałem również użyć mojego laptopa z systemem Windows 11, zamiast mojego komputera z systemem Windows 10.

Aktualizacja miała miejsce w piątek. Pobierze się tylko OTA, gdy samochód będzie uruchomiony. Po pobraniu zainstaluje się bez uruchamiania samochodu. Zauważyłem poprawę w przygotowaniu do ładowania podczas mojej podróży w sobotę. Wprowadziłem cel EA i obserwowałem przygotowanie baterii za pomocą kW podczas jazdy tam iz powrotem, a kiedy podłączyłem, wzrosło do ponad 170 w ciągu trzydziestu sekund.

Dostałem ekran, który pokazuje Szczegóły lub Zamknij. Załóżmy, że aktualizacja przyszła przez OTA. Nie jestem pewien, czy to powiązane, ale zaraz potem ruch drogowy zachowywał się dziwnie. Byliśmy w podróży do Bay Area i ruch drogowy pojawiał się i znikał. Pozostawał wyłączony przez kilka minut, a następnie ponownie się pojawiał. Powtarzało się to przez kilka godzin. Potem, blisko domu, ruch drogowy pozostał włączony.

Aktualizacja zajęła 4,5 godziny, prawdopodobnie z powodu naszej wiejskiej usługi komórkowej. Jak dotąd jedyną różnicą, jaką wydaję się zauważać, jest niewielka poprawa dźwięku Meridian, ale nie robiłem jeszcze wiele węszenia.
Cieszę się, że ktoś jeszcze pomyślał, że dźwięk Meridian brzmi lepiej... Myślałem, że słyszę ulepszenia tylko jako marzenie z mojej strony... Przynajmniej w moim pojeździe zauważyłem trochę nowo odkrytego basu i większą klarowność w separacji: i są to dawno pobrane pliki, więc nie było w nich żadnych zmian. Właściwie trochę basu w niektórych piosenkach, gdzie wcześniej w ogóle go nie było. Muszę wejść i sprawdzić ustawienia, skoro ty też słyszysz poprawę.

Dzięki za podzielenie się tym.

Zauważyłem trochę nowo odkrytego basu i większą klarowność w separacji: i są to dawno pobrane pliki, więc nie było żadnych zmian. Właściwie trochę basu również w niektórych piosenkach, gdzie wcześniej w ogóle go nie było.
Ciekawe!
Lepsza "naprawa" (zakładając, że poziom szumów otoczenia nie może zostać zredukowany, co jest najlepszą naprawą) obejmowałaby ponowną kalibrację, zmniejszenie efektu lub całkowite wyłączenie RE-Q. Być może takie opcje mogłyby zostać uwzględnione w przyszłej wersji oprogramowania?

21 - 40 of 41 Posts